Details
travel options
share

Waddenreis Oud & Nieuw

Zin om Oud & Nieuw eens op een andere manier te vieren? Vaar mee naar Terschelling op een stoer historisch zeilschip en luid samen met de andere gasten het nieuwe jaar feestelijk in!

Dit jaar kun je tijdens Oud & Nieuw een unieke zeiltocht maken vanuit Makkum naar Terschelling. En dat allemaal op de stoere tweemastklipper Boekanier. Boek alleen, met zijn tweeën of met familie en beleef samen met de andere gasten een bijzondere jaarwisseling op het Wad. Op het schip is het, ook in de winter, aangenaam toeven dankzij de centrale verwarming in de salon en in de hutten. Kruip 's nachts lekker weg in de zachte dekbedden en je wordt uitgerust wakker voor nog zo'n fijne dag op het water.

Programma (uiteraard afhankelijk van weer en wind):

Zaterdag 30 december
Vanaf 20:00 uur ben je van harte welkom aan boord van de Boekanier in de haven van Makkum. Na het welkomstwoord van schipper Joop in het sfeervolle dagverblijf maken we er samen met de andere gasten een gezellige avond van. En maken we natuurlijk alvast plannen voor de volgende dag.

Zondag 31 december
Na een uitgebreid ontbijt gooien we rond 10:00 uur de trossen los voor een enerverende zeildag naar Terschelling. Samen de zeilen hijsen, genieten van wind en water op dit unieke natuurgebied dat vorig jaar de status van werelderfgoed gekregen heeft. De frisse zeelucht, droogvallende zandplaten en de aanblik van een groep zonnende zeehonden.

De laagstaande winterzon geeft het landschap volle kleuren, en op het verlaten water proef je het avontuur. Rond 16:00 uur meert de Boekanier aan in de haven van Terschelling. Op Oudejaarsdag is er veel te beleven op Terschelling. Verken het eiland, bezoek gezellige kroegjes of maak een strandwandeling. Erna maken we ons op voor een heerlijk diner, bereid door de bevlogen scheepskokkinnen, een avondvullend programma. 

Net op tijd voor het vuurwerk en de spectaculaire lichtkogels van de schepen gaan we het dek op en toasten met z’n allen op het nieuwe jaar. Wie wil stort zich in het bruisende nachtleven van West-Terschelling, maar ook aan boord blijft het tot in de kleine uurtjes gezellig.

Maandag 1 januari 
Op Nieuwjaarsdag slaap je lekker uit, maak je een fijne ochtendwandeling of - voor de echte durfals - neem je een verfrissende nieuwjaarsduik, wat je maar wilt! Na opnieuw een heerlijk ontbijt, zetten we weer koers naar Makkum waar wij aan het einde van de middag aankomen.

travel options

No travel options available